UTILITZEM COOKIES PRÒPIES I DE TERCERS PER A MILLORAR ELS NOSTRES SERVEIS I MOSTRAR-LI PUBLICITAT RELACIONADA AMB LES SEVES PREFERÈNCIES MITJANÇANT L’ANÀLISI DELS SEUS HÀBITS DE NAVEGACIÓ. SI CONTINUA NAVEGANT, CONSIDEREM QUE N’ACCEPTA EL SEU ÚS. POT CANVIAR LA CONFIGURACIÓ O OBTENIR MÉS INFORMACIÓ A LA NOSTRA "POLÍTICA DE COOKIES".
Política de cookies +
INICI

Comparte
CERCAR:
Ajuda'ns a créixer!     Tu també
    pots ser part
    del canvi.
Col·labora!

Sobre l'Associació Animalista Libera!

LIBERA! va néixer a Barcelona l'any 2004 amb l'objectiu d'informar tota la societat de l'explotació a la qual són sotmesos els animals perquè, d'aquesta manera, es produeixi una presa de...

+ ampliar

Curiositats

    Comparte

    Alternatives als productes animals

    Ser vegà no significa renunciar a la truita de patates, als canelons amb beixamel, a la pasta al pesto o a la bolonyesa, al cafè amb llet, als pastissos, als gelats, etc. Hi ha moltes alternatives als productes animals que et permetran continuar gaudint d’aquests aliments, afegint-hi el plaer de saber que no estàs perjudicant cap animal.

    Aquí et donem algunes idees:

    • Ous: Pots substituir l’ou amb diferents tipus de farina. D’aquesta manera podràs fer truites, pastissos i arrebossats. En el cas de les truites, la farina de cigró és la que se sol fer servir més, tot i que també queden molt bones i més lleugeres amb farina de blat de moro. També existeix un producte preparat, cada vegada més fàcil de trobar, el No egg.

    • Salses: la beixamel es pot preparar amb llet de soja sense sucre, la salsa pesto amb tofu en lloc de parmesano, la salsa bolonyesa amb trossets de tofu o seitan. També pots substituir la maionesa per una deliciosa veganesa feta amb llet de soja sense sucre.

    • Carn: el seitan i el tofu són aliments molt nutritius i versàtils que funcionen bé com a substituts de la carn. El tofu no té gaire sabor, i és per això que s’impregna bé dels sabors dels aliments i les espècies amb què el cuinis. La carnita, un producte fet a base de soja i gluten de blat, també es pot cuinar de manera similar a la carn.

    • Peix: si vols trobar un sabor mariner a les teves paelles, pots afegir-hi algunes algues. N’hi ha de molts tipus i tot i que no convé abusar-ne per la gran quantitat de minerals que contenen, són un aliment molt comú a la cuina dels vegans.

    • Llet: la llet d’animals és pot substituir per les alternatives vegetals, com ara la llet de soja, de civada, d’arròs, d’ametlles, etc.

    • Mel: si t'agrada cuinar amb mel, les melases de cereals són un substitutiu molt saludable.

    A més de les típiques hamburgueses de tofu, cada vegada és més fàcil trobar un assortit de productes vegans com ara formatges, embotits i fins i tot productes que imiten la carn i el peix.

    Per acabar, un bon consell: prova de donar més protagonisme als diferents grups d’aliments de la dieta vegana: cereals (especialment integrals), llegums, fruita seca, llavors, fruites i verdures. Així gaudiràs d’una dieta saludable, econòmica i saborosa.

    No oblidis que a la nostra secció de receptes trobaràs moltes propostes interessants!

    « tornar

    Un projecte de l'Associació Animalista Libera! i Tv Animalista

    Desenvolupat per Visionmedia