UTILITZEM COOKIES PRÒPIES I DE TERCERS PER A MILLORAR ELS NOSTRES SERVEIS I MOSTRAR-LI PUBLICITAT RELACIONADA AMB LES SEVES PREFERÈNCIES MITJANÇANT L’ANÀLISI DELS SEUS HÀBITS DE NAVEGACIÓ. SI CONTINUA NAVEGANT, CONSIDEREM QUE N’ACCEPTA EL SEU ÚS. POT CANVIAR LA CONFIGURACIÓ O OBTENIR MÉS INFORMACIÓ A LA NOSTRA "POLÍTICA DE COOKIES".
Política de cookies +
INICI

Comparte
CERCAR:
Ajuda'ns a créixer!     Tu també
    pots ser part
    del canvi.
Col·labora!

Sobre l'Associació Animalista Libera!

LIBERA! va néixer a Barcelona l'any 2004 amb l'objectiu d'informar tota la societat de l'explotació a la qual són sotmesos els animals perquè, d'aquesta manera, es produeixi una presa de...

+ ampliar

Alimentació

    Comparte

    Els conills

    Els conills són éssers que acostumen a provocar una gran simpatia. Els agrada la tranquil·litat, i són molt curiosos i intel·ligents. El seu olfacte és molt desenvolupat, fins al punt que poden distingir entre diversos conills a partir d’aquest sentit. Són molt sociables i no els agrada d’estar sols. És habitual que els conills als escorxadors es girin d’esquena per tal d’evitar veure morir els altres.


    A Espanya, més de 60 milions de conills són morts cada any per la seva carn, pell i pèl. A les granges, normalment malviuen en gàbies de metall d’uns 25 centímetres quadrats. A les granges extensives o “ecològiques” són criats en parcs, disposant d’un espai de 0,25 metres quadrats cadascun. La ramaderia extensiva és igualment injusta que la intensiva perquè en ambdós casos els animals són privats de la seva vida i el seu benestar.


    En el cas dels catxaps, conills engreixats als quals després es mata, són apartats de les seves mares a les quatre setmanes, de manera que cada femella reproductora arriba a tenir sis parts cada any.


    Els conills han de recórrer distàncies molt grans durant els transport fins a l’escorxador, ja que hi ha poques granges de conills i acostumen a ser molt allunyades les unes de les altres. Això fa que pateixin força durant el viatge.


    A l’escorxador, els conills són agafats de les orelles, per a evitar el sorgiment d’hematomes, que espatllarien la qualitat del producte. Se’ls dóna un cop sec darrere de les orelles o al front, amb l’objectiu d’insensibilitzar-los, encara que de vegades el cop ocasiona hematomes i patiment a l’animal, tal com reconeix la pròpia indústria. Després, es talla el cap del conill i es trenca la medul·la espinal i els vasos sanguinis.


    No cal menjar carn de conill ni cap producte d’origen animal. Una alimentació vegetariana, sense aliments d’origen animal, és apropiada, des d’un punt de vista nutricional, en qualsevol moment de la vida, tal com han reconegut organitzacions tan prestigioses com l’Associació Americana de Dietètica i l’Associació de Dietistes del Canadà, entre d’altres.

    « tornar

    Un projecte de l'Associació Animalista Libera! i Tv Animalista

    Desenvolupat per Visionmedia