UTILITZEM COOKIES PRÒPIES I DE TERCERS PER A MILLORAR ELS NOSTRES SERVEIS I MOSTRAR-LI PUBLICITAT RELACIONADA AMB LES SEVES PREFERÈNCIES MITJANÇANT L’ANÀLISI DELS SEUS HÀBITS DE NAVEGACIÓ. SI CONTINUA NAVEGANT, CONSIDEREM QUE N’ACCEPTA EL SEU ÚS. POT CANVIAR LA CONFIGURACIÓ O OBTENIR MÉS INFORMACIÓ A LA NOSTRA "POLÍTICA DE COOKIES".
Política de cookies +
INICI

Comparte
CERCAR:
Ajuda'ns a créixer!     Tu també
    pots ser part
    del canvi.
Col·labora!

Sobre l'Associació Animalista Libera!

LIBERA! va néixer a Barcelona l'any 2004 amb l'objectiu d'informar tota la societat de l'explotació a la qual són sotmesos els animals perquè, d'aquesta manera, es produeixi una presa de...

+ ampliar

Curiositats

    Comparte

    Vuit maneres en què la carn in vitro canviarà les nostres vides.

    “La Carn del Futur” és al vostre plat. Esteu nerviosos? Punxeu-la amb una forquilla. Ensumeu-la. Mossegueu! Mastegueu, empasseu. Felicitats! Ara relaxeu-vos i mediteu perquè digeriu una invenció muscular que tindrà un impacte massiu al planeta…


    …La carn in vitro, àlies carn de tanc, salsitxes ciència ficció, porc de Petri, cansalada de got, hamburguesa Frankenstein, vedella cultivada, be de laboratori, carn sintètica, transpernil, filet industrial, tonyina de tub d'assaig, pollastre cultivat, o qualsevol altre sobrenom que pugui seduir l'estómac del comprador – apareixerà d’aquí tres o deu anys com la proteïna més barata, saludable i ecològica, que es fabrica fàcilment en una metròpoli. La seva entrada serà enorme, no només en quantitat d'aliment, com va succeir amb l'ona del curri que va travessar Londres a la dècada dels setanta o els tomàquets colonitzats per harmonitzar amb la pasta a la Itàlia de principis de 1800. No. Més gran. La carn in vitro serà socialment transformadora, com els automòbils, el cinema, les vacunes.


    Aquesta revista, H +, va discutir anteriorment sobre la carn in vitro, així com moltes altres publicacions [vegeu les referències al final d'aquest article]. Els especialistes de la ciència van provar les seves lluites microbiològiques als laboratoris holandesos i a New Harvest, una organització sense ànim de lucre de Baltimore. Periodistes escrupolosos van malgastar tinta a la seva “repugnant” i “antinatural” creació, mentre uns altres es preguntaven si és “vegana”* o no (PETA** la recolza, però molts dels seus membres se’n van queixar). Aquest article salta els números anteriors sobre teixits artificials, anticipant l'èxit; imagina amb optimisme, Vuit Maneres En què La Carn In vitro Canviarà Les nostres vides.


    1. Adéu a les Granges
    Quan la carn in vitro sigui més barata que la carn de bestiar de peu o d'au, ningú anirà a comprar l'oponent rebaixat. Les carns vermelles i de pollastre desapareixeran del mercat, de manera similar a la bugia d'oli de balena quan el querosè la va eclipsar a la dècada de 1870. Els pronosticadors creuen que la carn in vitro es vendrà per la meitat del cost dels seus rivals assassinats. Això posarà fi als 2.000 milions de dòlars de la indústria de la carn viva global (es consumeixen més de 225 milions de quilograms de carn cada any, la qual cosa s'espera que es dupliqui l’any 2050). Un ensangonat sentimentalisme mantindrà els escorxadors breument ocupats fins que els ramaders liquidin els seus inventaris abans que aquests siguin inútils, però aviat Wall Street serà plena de la no desitjada cansalada de porc.


    Nota especial: les vendes de carn in vitro seran ajudades per continus brots de malalties a les repugnants granges plenes de gom a gom d'animals, com la grip porcina, la de les vaques boges, la grip aviària, la tuberculosi, la brucel·losi, i d’altres plagues que es transmeten d'animals a éssers humans. La histèria del públic exigirà l'eliminació preventiva dels enormes ramats on es formen els mortals patògens un cop que la proteïna de carn in vitro sigui disponible.


    2. Vaquers Urbans.
    La suau tendència d'avui cap a la urbanització s'accelerarà sobtadament a mesura que els aturats treballadors del bestiar es resituïn i readaptin a les ocupacions de la ciutat. Els valors de les propietats rurals cauran en picat quan grans extensions de terres siguin abandonades i venudes per una misèria (el 70% de les terres cultivables del món s'utilitzen actualment per a bestiar, el 26% de la superfície terrestre total, segons l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació). Nou ús per a les terres? Cases de vacances barates, parcs reforestats, camps de productes ecològics com el cànem o el bambú. Nous treballs imminents a la ciutat? Tècnics i dissenyadors per a les fàbriques de carn in vitro.


    3. Éssers humans més Saludables.
    La carn in vitro serà 100% múscul. S'eliminarà el greix saturat bloquejador d'artèries que ens mata. Al seu lloc s’hi afegirà Omega-3 saludable per al cor (oli de salmó). La carn in vitro tampoc conté hormones, salmonel·la, e. coli, campilobacteris, mercuri, dioxines, o els antibiòtics que infecten la carn primitiva. Hem assenyalat anteriorment que la carn in vitro reduirà la grip, la brucel·losi, la tuberculosi i la malaltia de les vaques boges. La gana i la malaltia de kwashiokor (deficiència de proteïnes) se superaran quan els compactes kits de carn in vitro siguin lliurats a les nacions amb plagues de fam. La crisi planetària de l'aigua serà en part esmenada a causa de la nostra herència del 8% de subministrament d'H2O que abans s'empassava el bestiar i els seus cultius de farratges. Ni tan sols s’ennuegarà a mort perquè la carn in vitro no conté ossos ni cartílags maliciosos. (Tot i que al Saló de la Fama es mostri Jimmy Fox asfixiant-se amb un os de pollastre, aproximadament el 90% de les víctimes són assassinades pel filet).


    4. Planeta més Sa. 
    L'actual indústria de la carn és un hàlit brutal a la cara de Gaia. Un recent informe de l'Institut Worldwatch (“Ramaderia i Canvi Climàtic”) inculpa els 1.500 milions de caps de bestiar del món de ser responsables del 51% del total d'emissions de gasos d'efecte hivernacle causades per éssers humans. Les estadístiques són literalment una femta: l'excrement del bestiar té 130 vegades més volum que el d'un ésser humà, generant 64 milions de tones d'aigües residuals a Estats Units que sovint es filtren cap al riu Mississippí fins a matar els peixos i corals del Golf de Mèxic. Els porcs són igualment pútrids. Hi ha una granja de porcs a Utah que evacua una excreta total major a la de tota la ciutat de Los Angeles. Els rots i flatulències del bestiar són igualment odiosos i destructius de l'ozó. El 68% de l’amoníac del món és causat pel bestiar (creant pluja àcida), el 65% de l'òxid nitrós, el 37% del metà, el 9% del CO2, a més d'altres 100 gasos contaminants. Els grans animals per a carn malgasten terres de gran valor – el 80% de la desforestació de l’Amazones és per a ramaderia bovina, es tala un tram de la grandària de Bèlgica cada any. L'aigua és prodigiosament empassada – 15.000 litres d'H20 només produeixen un quilogram de carn bovina. El 40% dels cereals del món són devorats pel bestiar. Aquesta situació és clarament insostenible, i la carn in vitro és l'alternativa assenyada. (Encara que els escèptics adverteixen que les fàbriques de carn in vitro produiran les seves pròpies emissions, la investigació indica que la contaminació es reduirà, com a mínim, un 80%.) Un cop  ens haguem mentalitzat que la carn in vitro, sorprenentment, no té un cos, estarem agraïts que no defequi, roti, tingui ventositats , mengi, hi hagi sobrepastura, begui, sagni, o brami de dolor.


    5. Commoció Econòmica. 
    El canvi a la carn in vitro sacsejarà les finances de les nacions que sobreviuen de les indústries d'animals vius. Molts dels líders mundials de carn de matança (EE.UU., Xina, Brasil) tenen ingressos diversificats, però l'Argentina s'enfonsarà quan la seva deliciosa carn de vaca sigui derrotada. Nova Zelanda sospirarà quan les seves vendes de be siguin esquilades. I les recol·lectores oceàniques de Vietnam i Islàndia hauran de pescar noves vocacions. Les indústries perifèriques que depenguin de les vendes de carn, com el cuir, els productes làctics i la llana, també seran sacrificades. Els països exportadors de pells i cuirs com Pakistan i Kenya seran batuts, però Corea del Sud es beneficiarà de les seves vendes de “koskin” i altres pells sintètiques. Les grans plantacions de cultius per al bestiar (soja i blat de moro) de Brasil, EE.UU., Argentina i Xina poden ser reemplaçades per substituts de la llana com el sisal. Les nacions més petites que sobresurten en l'elaboració d'aliments prosperaran perquè exportaran carn in vitro en lloc d'importar tones de carn congelada. Poden buscar apuntalament econòmic als Països Baixos, Bèlgica, Dinamarca, França, i especialment a Japó, que actualment és un dels majors importadors de carn bovina del món.


    6. Cuina exòtica i afrodisíaca.
    La carn in vitro es produirà a partir de qualsevol criatura, no només de les domesticades que s'aconseguien en granja. Sí, QUALSEVOL ANIMAL, fins i tot animals estranys com el lleopard de les neus, o els dragons de Komodo. Estarem disposats a tastar-los tots. Alguns investigadors creuen que també es podrà crear carn in vitro utilitzant l'ADN d'animals extingits – òbviament, les “dino-hamburgueses” seran servides a totes les festes d'aniversari infantils.
    Els éssers humans són animals, per la qual cosa cada hipster intentarà el canibalisme. Potser  només haurem de menjar la gent que no ens agrada, com va predir l'autor Iain M. Banks al seu conte “L'Estat de l'Art”, amb els comensals degustant “estofat d’Idi Amin.” Però es pot imaginar els amants apassionats literalment menjant-se l’un a l’altre, conreant salsitxes dels seus teixits mixturats durant la nit en aparells de taula similars a les màquines de fer pa. I, per descomptat, els gourmets masturbatoris simplement engoliran la seva pròpia carn.


    7. Hortes Verticals.
    La comoditat de comprar carns fresques in vitro procedents de la fàbrica del barri inspirarà la població urbana a demandar les verdures i fruites locals. Això s'aconseguirà amb l’“agricultura vertical” – construint gegantescs hivernacles urbans multinivell -que utilitza hidroponia i llums de cultiu interior per a crear, lliures d'error, lliures de brutícia, súper verdures i fruites (d'arbres nans) de creixement ràpid, delicioses per a acompanyar els plats de carn in vitro. Ja no arribarà menjar ranci de l'interior a través de grans transports contaminants. Cada habitant metropolità comprarà carns fresques i vegetals cruixents a poca distància. L'èxit de les hortes urbanes paralitzarà l'agricultura rural i reforçarà la urbanització.


    8. Fi de la vergonya.
    La carn in vitro acabarà amb la culpa subliminal que senten les persones sensibles quan es trobin davant un menjar carnívor. Quaranta milions d'animals són sacrificats cada any només als Estats Units, un milió de pollastres per hora. S'esmenta això al final, tot i que és la màxima prioritat per als vegetarians, perquè aquests representen només l'1-2% de la població, encara que només de moment… La carn in vitro és un gran pas cap a l’“abolicionisme” – l'eliminació del patiment de tots els animals. Peter Singer, pare fundador d'Animal Liberation, recolza la carn in vitro. També tots els grups vegetarians europeus amb els quals ens hem posat en contacte: VEBU (Federació Vegetariana d'Alemanya), EVA (Ethical Vegetarian Alternative, de Bèlgica) i la Societat Vegetariana Holandesa. I PETA, esmentada anteriorment, ofereix 1.000.000 de dòlars a qualsevol que pugui comercialitzar un producte competitiu de carn in vitro per al 2012.


    La meva predicció final és aquesta: la carn in vitro tindrà èxit primer a Europa, en part perquè són més “verds” però majorment perquè ja mengen “repugnants” delícies com  cargols, anguila fumada, botifarra, formatge de cap de porc, i haggis (estómacs d'ovella farcits amb farina de civada).


    A EE. UU., la carn in vitro envairà inicialment el mercat del porc enllaunat i els hot dogs, aquestes misterioses i artificials formes, encara que segures i absolutament americanes, amb què habitualment són temptats els compradors de salivació.

    Autor: Hank Hyena.

    Referències:
    Will Lab Grown Meat Save the Planet?, Slate
    http://www.slate.com/id/2191705/
    Fake Meat, Wired UK
    http://www.wired.co.uk/wired-magazine/archive/2009/08/features/fake-meat-burgers-grown-in-beakers.aspx
    The world’s addiction to meat and how to grow ground beef in a test tube, Seed
    http://seedmagazine.com/content/article/why_in-vitro_meat_is_good_for_you/
    Lab-Grown Steaks Near the Menu, New Sicentist
    http://www.newscientist.com/article/dn3208-labgrown-steaks-nearing-the-menu.html
    Fight Climate Change with Soy Burgers, “In-Vitro Meat, Greenbang
    http://www.greenbang.com/report-fight-climate-change-with-soy-burgers-in-vitro-meat_12300.html

    I’ll Have My Burger Petri-Dish Bred, with Extra Omega-3, Discover
    http://discovermagazine.com/2008/oct/22-i.ll-have-my-burger-petri-dish-bred
     

    Notes de Traducció:
    *Veganisme: Filosofia i estil de vida basat en el respecte envers els animals.
    **PETA: Persones per al Tractament Ètic dels Animals (People for the Ethical Treatment of Animals). Organització global a favor dels drets dels animals, amb base a EE. UU., sucursals a tot el món i dos milions de membres i simpatitzants.
     – L'original en anglès d'aquest article es pot trobar a www.hplusmagazine.com

    « tornar

    Un projecte de l'Associació Animalista Libera! i Tv Animalista

    Desenvolupat per Visionmedia