LIBERA! va néixer a Barcelona l'any 2004 amb l'objectiu d'informar tota la societat de l'explotació a la qual són sotmesos els animals perquè, d'aquesta manera, es produeixi una presa de...
+ ampliar
INGREDIENTS:
(per a 2 persones)
• 1 moniato
• 1 ceba
• farina de blat (o de blat de moro)
• pa ratllat
• aigua
• sal i pebre
TEMPS DE PREPARACIÓ:
• 1:15h
PREPARACIÓ:
1. Preescalfeu el forn a 200ºC.
2. Poseu paper especial per a forn (o paper d’alumini) a la safata del forn, poseu-hi el moniato i deixeu-lo coure al forn 1h.
3. Mentrestant, peleu i talleu la ceba en forma d'anelles.
4. Poseu 2-3 dits oli d’oliva a escalfar en una paella petita i profunda o una olla petita.
5. En un bol, barregeu 2 cullerades de farina de blat (o de blat de moro) amb 4 d’aigua. Bateu fins que no quedin grumolls.
6. En un altre bol poseu-hi el pa ratllat i salpebreu una mica.
7. Passeu les anelles de ceba per la barreja de farina i aigua, arrebosseu-les amb el pa ratllat i fregiu-les a la paella amb l’oli ben calent.
8. Reserveu-les en un plat amb paper absorbent.
9. Un cop el moniato estigui cuit, traieu-lo del forn, deixeu-lo refredar una mica i talleu-lo a rodanxes o a tires.
NOTES:
• Aquesta recepta està inspirada en un plat del restaurant B-12 de Girona, on el serveixen amb una salsa de llima i ametlles. També acompanya bé amb una salsa de tahini amb un toc de llimona, pesto de cacauets o d'anacards.
• El moniato, com més estona està al forn, més dolç es torna. A partir dels 45 min ja està prou cuit com per menjar-lo, però si el voleu més dolç, deixeu-lo 1h o una 1:15h
FONT: hiulit's cuisine
Un projecte de l'Associació Animalista Libera! i Tv Animalista
Desenvolupat per Visionmedia